For tretten år siden mødte Gunnar og Annelise hinanden på en danseskole i Hammerum. I dag er de gift, bor stadig i Hammerum og tager hver morgen turen ind til Herning, hvor de har et renseri.
Gunnar og Annelise holder meget af at rejse. En aktivitet de mener er en saltvandsindsprøjtning for ethvert ægteskab. Derfor. tager de gerne af sted på charter 4-5 gange om året og har været
både i Tunis, Agadir og på Gran Canaria, hvor vi stiftede bekendtskab med dem første gang i afsnittet »Kongeriget på udflugt«.
Gunnar og Annelise har ingen børn, til gengæld har de en niece som hedder Zindy Rella og er model. De holder sig i form ved at danse en gang om ugen, og som vennerne siger, »Gunnar uden Annelise er som Bamses Venner uden Bamse.«
»Vi er gode til at forkæle hinanden.« fortæller Gunnar, da vi møder ham og Annelise hjemme i Hammerum.
»I mange ægteskaber er det jo sådan, at folk har for travlt og derfor glemmer hinanden i det daglige, men det holder vi os altså for gode til, ikke også Annelise? Flere og flere spiser i forbifarten i stedet for at sætte sig ned og hygge sig sammen, men vi mener, at et godt måltid binder folk sammen på sådan en god måde.«
»Gunnar er en ørn i et køkken,« siger Annelise bekræftende, »han kan lige vupti trylle alt muligt dejligt ud af et helt tomt køleskab.«
»Det kom sig egentlig af, at jeg startede i en musikalsk loge i Herning,« fortæller Annelise, »og der sad Gunnar så...»
»Ja, der sad jeg jo så alene hver torsdag aften og småkedede mig,« fortsætter Gunnar.
»Vi er blevet meget glade for skaldyr efter vi er begyndt at rejse så meget,« fortæller Gunnar.»Når man sådan sidder nede ved Gardasøen, er det skønt med en god flaske
hvidvin og så sådan en skaldyrs-katastrofe, som vi kalder det.«
»Det kan selvfølgelig godt være lidt farligt,« supplerer Annelise. »Jeg husker tydeligt det år, hvor du fik en dårlig musling, sikke noget griseri!«
»Ja, ja Annelise, men det smager jo pragtfuldt.«
GUNNARS SKALDYRS-KATASTROFE
Til 2 personer
l kg blåmuslinger
olivenolie
l stort løg
3 fed hvidløg
l rød peber
1 lille bundt persille
l/21fiskefond
2 dl hvidvin
Først sauteres løget og hvidløget godt i olie i en stor gryde. Peberfrugten tilsættes og steger med et par minutter. Persillen hakkes og puttes i, og fiskefond og hvidvin hældes over. Der koges indtil væsken er reduceret til det halve. Muslingerne smides i og koger, indtil de har åbnet sig.
Hele herligheden serveres i dybe tallerkner, så man også får glæde af suppen. Gunnar serverer gerne et godt brød med aioli til, som han selv laver af mayonnaise og lidt hvidløg. En rigtig
kold hvidvin og så er der mad.

Copyright: Berlingske Tidende 06.02.2000
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar